info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Waarom fotografie mijn passie is…

Fotograferen is mijn grote passie. Vanaf de eerste dag dat ik met fotografe in aanraking kwam is er een liefde voor het vak ontstaan.  Het heeft me in de afgelopen jaren zoveel mooie dingen gebracht, en het heeft me vaak door moeilijke perioden in mijn leven geholpen.

Het is moeilijk onder woorden te brengen waar die liefde voor fotograferen vandaan komt, en hoewel ieder woord wat ik hier over schrijf slechts een fractie waard is van elke foto die ik maak probeer ik toch een paar redenen te geven waarom fotograferen voor mij gegroeid is van een hobby naar een passie.

Na mijn schooltijd ben ik gaan reizen, kocht mijn eerste spiegelreflexcamera en begon gaandeweg meer te fotograferen. Toen ik enkele jaren geleden mijn eerste digitale spiegelreflexcamera kocht ging er een wereld voor me open. Ik was verslaafd! Er is niets zo magisch als het zien van een once-in-a-lifetime moment, of het hebben van een geweldig idee en dit met één klik op een knop te kunnen vangen en vastleggen voor eeuwig.

Ik ben ook verslaafd aan het voortdurend streven om mijn technische vaardigheden te verbeteren. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en stijlen binnen de fotografie, verschillende soorten camera’s, verschillende lenzen, verschillende onderwerpen, verschillende soorten belichting en creatieve keuzes dat je nooit uitgeleerd raakt over fotografie. Hierdoor zal  fotograferen nooit saai worden voor me, er is altijd wel iets nieuws, er is altijd wel een experiment en er is altijd de uitdaging om de volgende foto net even iets beter te maken dan de laatste.

Toen ik tegen het einde van 2012 een beetje vast zat wat inspiratie betreft besloot ik aan een 365-dagen project te beginnen. Ik wilde me zelf weer pushen om nieuwe dingen op te pakken. Ik wilde me bewust worden van de dingen die ik leuk vind in de fotografie. Het heeft me geleerd om te accepteren dat je niet altijd een geweldige foto kunt maken, maar dat je soms ook tevreden moet zijn met een saaie of zelfs mislukte foto. Tijdens de lange tocht die een heel jaar duurde heb ik bovenal geleerd fotografie echt mijn passie is en enorm veel positieve energie oplevert.

Fotografie helpt mij ontspannen, het zorgt voor rust in mijn soms hectische leven. Het helpt mij genieten van de kleine dingen in het leven.  Ik geniet van het moment dat zich een schouwspel van licht, kleur en compositie voor mijn camera ontvouwd en ik geniet nog meer van de momenten dat ik zie dat mensen emotioneel geraakt worden door de beelden die ik maak.

Dat is waarom ik fotografeer, dat is waarom ik verslaafd ben geraakt aan fotograferen.

Het is een roeping geworden; iets wat ik moet doen.

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!