info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Venloos Blood

Breng vijf Venlose dialectbands bands bij elkaar en het is feest. Althans dat is de eerste gedachte die bij me opkomt, maar dat is niet waar het om draait bij Venloos Blood. Het project draait niet alleen maar om het feest, maar meer om het ontstaan en de ambacht van een goed dialectnummer.

Afgelopen maanden hebben 30 muzikanten van vijf verschillende Venlose dialectbands samen gewerkt aan het album Venloos Blood. De muzikanten van Minsekinder, Van Gelder, Linke Mik, Appelemoos en Kwante Hippe namen enkele bekende en minder bekende klassiekers onder handen en schreven nieuwe nummers. Gisteravond vond in poppodium Grenswerk de presentatie van het album Venloos Blood plaats.

Venloos Blood is een idee van Minsekinder frontman Michel van der Grinten. Het leek hem een leuk idee om met de muzikanten van vier, nog relatief nieuwe Venlose dialectbands samen te gaan werken aan nieuwe arrangementen en nieuw werk. Samen op zoek gaan naar de roots van het Venlose liedje stond centraal in het project, muzikanten uitwisselen en elkaart inspireren. En hoewel het in de basis vooral draaide om het ambacht van een goed dialectnummer was het wel degelijk feest in poppodium Grenswerk.

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!