info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Terugblik op 2014, op naar 2015

kerstwens

Langzaam tikken de laatste dagen van 2014 weg. Een mooi moment om even terug te blikken wat het jaar mij zoal gebracht heeft.

Het jaar kende voor mijn gevoel een vreemde start. Op 31 december 2013 sloot ik mijn 365-dagen project succesvol af. Een jaar lang beheerste het project een deel van mijn dag en plotseling was er niets meer. Het voelde vreemd en eventjes voelde ik een leegte om mij heen.

Na deze enigszins koude start pakte ik snel de draad weer op. Al vroeg in het 365-dagen project had ik besloten om mijn 52 beste foto’s samen te brengen in een boek. De eerste paar weken van 2014 heb ik dan ook besteed aan het  uitzoeken van deze foto’s en het samenstellen van het boek. Daarnaast was ik reeds in het najaar van 2013 samen met oud klasgenoot Rob Buchholz begonnen aan een nieuw project. Van stilzitten en genieten van de dingen die geweest waren kwam dus weinig. Er was werk aan de winkel, ik wilde vooruit en liefst zo snel mogelijk.

Het nieuwe project wat ik zelf ‘bijzondere portretten’ noemde begon langzaam vorm te krijgen. Regelmatig hadden we overleg en kregen we een duidelijk beeld van de inhoud van het project.  We waren ambitieus, zagen andere mogelijkheden en betrokken andere partijen bij het project. Maar na geruime tijd van overleg en telkens bijstellen van de plannen bleken sommige dingen toch niet haalbaar of sloten ze onvoldoende aan bij hetgeen wij voor ogen hadden.

Ondertussen werd het voorjaar en veranderde er voor mij persoonlijk een aantal dingen. Er kwam een studioruimte beschikbaar vlakbij huis en midden in het winkelcentrum van Venlo-Blerick en ik besloot samen met een collega fotograaf hier een nieuwe studio in te richten. We verhuisden onze spullen en langzaam maar zeker begint ons nieuwe plekje de uitstraling te krijgen die we voor ogen hebben.

Na de zomer pakte ik samen met Rob het project weer op. De oorspronkelijke ideeën verdwenen in de prullenbak en er werd definitief voor een andere aanpak gekozen. Maar wat altijd overeind is gebleven is de verbondenheid met Venlo. De verhalen en foto’s moesten in welke vorm dan ook betrekking hebben op de stad waarin we allebei geboren en groot geworden zijn. Een nieuw idee was geboren: Venloos Verleden – verteld en verbeeld, verhalen ondersteund met passende foto’s over de rijke historie van onze geliefde stad. In november kwamen onze eerste verhalen online en met enige trots mag ik zeggen dat we een succesvolle start kenden. Binnen afzienbare tijd hadden we meer dan 1000 bezoekers op ons blog en onlangs werden we door Omroep Venlo uitgenodigd om in het programma ‘Sur Place Kunst’ verslag te komen doen.

Tussen alle bedrijven door werd er natuurlijk ook nog gewoon gefotografeerd en werkte ik aan het verder ontwikkelen van enkele workshops.

2014 was een succesvol jaar, een jaar van veranderingen en nieuwe uitdagingen. Al met al kan ik alleen maar tevreden zijn. Voor 2015 heb ik veel plannen, maar het moet vooral een jaar van continuering worden van de dingen die ik al doe. Venloos Verleden – verteld en verbeeld zal nog meer vorm gaan krijgen, de ontwikkeling van de workshops staat zeker niet stil en daarnaast heb ik nog heel veel andere plannen waarover ik jullie gedurende de komende tijd zal informeren.

Tussen al deze mooie dingen wil ik ook nog even stilstaan bij een trieste gebeurtenis. Begin november ontving ik het bericht dat onze zeer gewaardeerde en gerespecteerde collega Marius Suiker ernstig ziek was en nog maar kort te leven had, enkele dagen later stierf Marius slechts 51 jaar oud. Heel even stond mijn wereld en die van vele anderen stil. Marius… we gaan je missen!

Rest mij om iedereen die voor mij het fotograferen op welke manier dan ook zo leuk maakt te bedanken. Alle modellen waar ik afgelopen jaar mee samengewerkt heb, mijn collega Anke waarmee ik samen de nieuwe studio run, iedereen die meedenkt, me steunt en als klankbord fungeert, iedereen die meehelpt om Leon Vrijdag Fotografie te laten groeien en last but not least mijn eigen vrouw en zoon die altijd achter me staan en steunen.

In de ‘spirit’ van de feestdagen heb ik besloten om 2015 met een leuke actie te beginnen.

In januari, februari en maart krijg je 10% korting als je voor 31 december 2014 inschrijft voor een willekeurige workshop.

Inschrijven kan via de website of rechtstreeks via info@leonvrijdag-fotografie.nl. Vermeld bij de inschrijving de kortingscode KERST14.

Dus ben je nog op zoek naar een mooi geschenk voor je fotograferende echtgenoot, vriend of vriendin, geef dan een workshop cadeau.

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!