info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Terugblik 2017

De laatste dag van 2017 is aangebroken, tijd om op de valreep nog even terug te kijken op alles wat er gebeurt is dit jaar.

2017 was een geweldig jaar waarin veel mooie, ontroerende, maffe, gekke, leuke, lieve fotomomenten voorbij schoten. De mooie en waardevolle familie portretten, de leuke samenwerking met de modellen, de ongedwongen momenten van de bruidsreportage van Gilbert en Annemarie die ik mocht maken, de zwangerschapsreportage van de tweelingzussen Renee en Ireen en de vele andere opdrachten die ik heb mogen doen.

2017 was ook het jaar van VVV-Venlo, het jaar van het kampioenschap en de promotie naar de eredivisie. Rondom de Limburgse derby VVV-Venlo – MVV maakte ik samen met Rob Buchholz een serie videoclips met bekende Venlonaren, wat resulteerde in een vol stadion. Later dit jaar, vlak voor het begin van de competitie kreeg deze promo-actie een vervolg en werd er o.a. een mini-documentaire met “good old” Frans Körver gemaakt en was er een uniek interview voor het VVV-jaarboek met de broers Vito en Delano van Crooij.
Ik voel mij enorm bevoorrecht dat ik al deze mooie momenten heb mogen vastleggen.

Afgelopen jaar was ook het jaar van een aantal succesvolle projecten. Begin dit jaar sloot ik mijn project “Oude Meesters” af met een expositie van bijna drie maanden in kasteel Tongelaar in Mill. Daarnaast begon ik ergens rond de zomer aan mijn project “Fragile”. Een serie mooie, smaakvolle foto’s van het naakte lichaam in al zijn eenvoud. Geen glamour, maar de pure schoonheid van het menselijk lichaam.

2017 was ook het jaar waarin ik flink wat extra aandacht heb gegeven aan de workshops, en niet zonder succes. Het aantal boekingen voor de diverse workshops is explosief gegroeid en daar ben ik trots op.

Terugkijken is leuk, maar wat heb ik veel zin in 2018; een nieuw jaar met nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen. De boekingen voor de workshops zijn enorm gegroeid in 2017, maar dit is geen reden om stil te gaan zitten. Ik wil deze groei graag vasthouden en daarom komen er in 2018 een aantal workshops bij waaronder de workshop nachtfotografie. Verder werk ik aan een aantal nieuwe projecten en een fotoboek en ga ik ook mijn blog weer oppakken want daar is het de laatste maanden stil geweest. Het lukte mij gewoon niet meer om (goede) artikelen te schrijven, en zomaar iets in elkaar flansen omdat het ‘moet’ is niet mijn stijl.
Rest mij om iedereen die het fotograferen voor mij zo leuk maakt te bedanken. Alle modellen, families en andere opdrachtgevers waarin ik in 2017 heb samengewerkt, iedereen die meedenkt, me steunt en als klankbord fungeert, iedereen die meehelpt om Leon Vrijdag fotografie te laten groeien: BEDANKT!

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling.
Pas op met vuurwerk en proost op een heel mooi, gezond en flitsend 2018!

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!