info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Swans – een bijzondere luisterervaring

Dreunende drums en continue aanzwellende, spanning opbouwende gitaren. Stukken zang met naar gitzwarte poëzie neigende teksten…

Gisteravond was ik in Doornroosje in Nijmegen om een concert van Swans te fotograferen. Deze van oorsprong New Yorkse band rondom zanger Michael Gira neemt je mee in een zalig durend delirium. De opening is onheilspellend en overdonderend. Een panisch ritme ramt zich genadeloos je hersenpan in. Zo nu en dan breekt de hel los en wordt je heen en weer geslingerd tussen slechts twee akkoorden, steeds van elkaar gescheiden door een doffe dreun. Top zware muziek, één brok verschroeiend harde noise. Een luisterervaring zoals je maar zelden krijgt, maar dan wel voor de liefhebber. De finale heb ik niet meer meegemaakt, na een uur stond ik met suizende oren buiten.

Sir-Richard-Bishop

Swans mag met recht een van de hardste bands ter wereld genoemd worden en in het wereldbeeld van Gira komen aardkloot en mensheid er niet altijd heel goed vanaf: “All the mountains are crumbling, all the canyons are thundering, all the people are fucking. They’re just a pile of writhing selfish bless”.

Conclusie; deze avond was één lange hel en verdoemenis rit!

_MG_0172

_MG_0132

Swans

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!