info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Styling

LVF_041820150074Goede styling is een van de belangrijkste elementen van een succesvolle fotoshoot. De juiste styling kan een shoot maken of breken. Nog te vaak wordt dit door fotografen en modellen vergeten. Je hebt een prachtig model, een waanzinnige locatie en een perfecte belichting maar de echt ‘WOW’ – factor ontbreekt.

Als fotograaf ben je creatief bezig, laat dit dan ook zien in een foto. Zorg dat de kijker geboeid is door wat hij ziet en dat de foto een verhaal verteld.

Tips
Veel fotografen en modellen denken ‘ik kan dit niet’ of ‘styling is duur’, maar in werkelijkheid is dit niet zo. Styling hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn heel veel spullen die je kunt gebruiken die bijna niets kosten: kranten, inpakpapier, vuilniszakken, keukenfolie, noem maar op!
Inspiratie doe je op door op internet te zoeken op thema, in tijdschriften of op tv in videoclips e.d.

In veel gevallen zul je zien dat dingen al eens door anderen gedaan zijn, maar laat je hierdoor niet afstoppen, gooi gewoon je eigen sausje er overheen. En vergeet niet dat make-up en hairstyling ook bij een goede styling horen.

Durf ‘over the top’ te gaan, dit zorgt vaak voor hele goede resultaten. Bedenk dat extreme styling alleen bedoeld is voor de foto. De kleding en accessoires hoeven niet ‘bruikbaar’ te zijn in het dagelijkse leven.

Teamwerk
Goede styling is een belangrijk onderdeel van de fotoshoot. Maar het is nooit alleen de styling, of alleen de fotograaf of alleen het model wat de foto maakt. Het is teamwerk wat uiteindelijk de foto maakt.

Onderstaande foto’s maakte ik enkele weken geleden in samenwerking met PURO styling. Het concept en thema voor de shoot was ruim van te voren bedacht, besproken en tot in detail uitgewerkt. De toegevoegde waarde van een goede samenwerking is duidelijk zichtbaar. Zonder de inzet van een heel team van visagisten, stylisten, assistenten en modellen was het voor mij als fotograaf onmogelijk geweest om dit resultaat te behalen.

Team:
Ans Verwegen- Art Director (PURO Styling), Julia Broeder – Art Director Assistent (PURO Styling), Jolanda van der Pas – Etaleuse/Stylist, Thomas Toonen – Movie Maker, Christel Verkerke-Mulderij – Living Pearls, Lotje Wels – Visagist/Hairstylist, Nicole Pullens – Assistent, Laura Suijk – Assistent, Modellen: Amy, Laura, Imani en Dave, Locatie: CHV Noordkade, Veghel

LVF_041820150010

LVF_041820150072

LVF_041820150040

LVF_041820150031

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!