info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Kathy and the MadMan

Fotografie is passie. Passie om verhalen te vertellen, passie om nieuwe inspirerende en ontroerende dingen te laten zien. Dat is wat het verschil maakt tussen een 'snapshot' en een foto als kunstwerk. Daarmee wil ik absoluut niet zeggen dat een 'snapshot' per definitie slecht is, het is gewoon anders. Een 'snapshot' kan voor iemand een hele speciale betekenis hebben maar voor een buitenstaander die niet betrokken is heeft het beeld geen enkele waarde. Een foto als kunstwerk daarentegen dwingt de kijker om na te denken, om het verhaal van de foto te begrijpen zoals de fotograaf dat bedoeld heeft.

Een goede foto verteld een verhaal, en dat is voor mij een belangrijk aspect van fotograferen. Ik probeer mijn verhaal te vertellen door een combinatie te zoeken tussen het juiste licht, goede visagie en styling. Het verkrijgen van een goede foto is teamwerk. Voor de serie foto's in dit blog werkte ik samen met styliste Jolanda van der Pas. Sinds een jaar werken we regelmatig samen en ik merk dat ze mij op een of andere manier naar een hoger niveau tilt. Jolanda is een absolute topper, iedere keer weer krijgt ze het voor elkaar om met simpele middelen iets bijzonders te maken.

Behalve styling is visagie ook een belangrijk onderdeel van een geslaagde shoot. Zonder goede visagie haal je niet het maximale uit een shoot. Ik werk met verschillende visagisten samen, en ieder heeft zijn eigen specialiteit. Voor deze shoot heb ik samengewerkt met Sandra Hunnekens. Het was onze eerste samenwerking maar ook hiervoor geldt net als bij de styling dat zij mijn werk naar een hoger niveau getild heeft.

En dan zijn er natuurlijk nog de modellen, zij verbeelden het verhaal dat ik als fotograaf graag wil vertellen. Modellen zijn er in vele soorten en maten, en in de loop van de jaren heb ik al met veel verschillende modellen samengewerkt. Voor iedere shoot ga ik op zoek naar modellen die wat betreft 'look' passen in het verhaal wat ik wil vertellen. Katharina kwam enkele jaren geleden als veertienjarig, ietwat verlegen meisje voor het eerst bij mij in de studio binnen maar ondertussen is ze één van mijn vaste modellen geworden. Katharina is voor veel verschillende soorten shoots inzetbaar en we begrijpen elkaar vaak zonder een woord te wisselen. Voor Richard is het modellenwerk nog redelijk nieuw, maar juist voor deze shoot heeft hij de perfecte looks en uitstraling. Toen ik op zoek ging naar een mannelijk model was de keuze voor Richard dan ook niet moeilijk.

Zoals eerder al gezegd is het verkrijgen van een goede foto teamwerk. Deze serie foto's toont dit aan. Zonder de mensen die hierboven genoemd zijn was het voor mij onmogelijk geweest een serie foto's te maken die het verhaal vertellen zoals het bedoeld is.

Jolanda - Sandra - Katharina - Richard, ik ben ongelofelijk trots op jullie.

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!