info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Review: ZOR.com

 

Enkele weken geleden werd ik benaderd door ZOR.com, een opkomend bedrijf dat fotoprints verzorgd op o.a. aluminium en plexiglas. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van ZOR.com gehoord had en in eerste instantie dacht ik meteen aan SPAM. Ik heb de email een paar dagen laten liggen en besloot toen toch het bedrijf eens nader te onderzoeken. En wat bleek ZOR.com bestaat al sinds 2015 en levert fotoprints in heel Europa. Ik vind het altijd leuk om nieuwe producten te testen en dus besloot ik de proef op de som te nemen en een print op aluminium bij hun te bestellen.

Voor deze review heb ik gekozen voor een afdruk op aluminium van 60x40cm. De foto die ik gekozen heb is bewust eentje in zwart-wit omdat ik vind dat dit het beste uitkomt op aluminium.

Bestellen gaat makkelijk via de erg overzichtelijke website van Zor.com. Je kiest welke ondergrond je graag wilt hebben en vervolgens kun je je foto uploaden en de afmeting selecteren.

De tarieven van ZOR.com zijn aan de lage kant. Op de website kun je de verschillen zien met andere aanbieders en die verschillen zijn behoorlijk fors. Het zette mij aan het denken, en ik was dan ook erg benieuwd naar de kwaliteit.

Enkele dagen later staat DPD bij mij aan de deur met een enorme verpakking. Ik was enigszins verbaast over de afmeting van het pakketje omdat ik slecht een 60x40cm afdruk had besteld. Maar bij het uitpakken bleek al snel waarom het pakket zo’n enorme omvang had. De print was uiterst zorgvuldig verpakt in noppenfolie en foam.

Na het openen van de verpakking was ik blij verrast over de kwaliteit van de afdruk. De foto was afgedrukt op stevig en licht materiaal bestaande uit twee dunne lagen aluminium en een kern van polyethyleen.

De afdruk zelf is mooi scherp en contrastrijk. Er zit een lichte korrelstructuur over de foto waardoor het geheel een luxe uitstraling heeft. De details in de schaduwen en hoog-lichten zijn 100% gelijk aan het bronbestand en dat is precies wat ik verwacht van een bedrijf dat professionele afdrukken levert.

Al met al ben ik zeer aangenaam verrast door de kwaliteit die ZOR.com levert, zeker als je bedenkt dat ZOR.com een stuk goedkoper is dan de concurrentie. Kortom: ik kan ZOR.com zeker aanbevelen als je op zoek bent naar een afdruk op aluminium

Kijk op www.zor.com/nl voor meer informatie.

 

 

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!