info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Review Fotoboek: Fotofabriek.nl

Fotoboeken zijn razend populair en verkrijgbaar in vele formaten en prijzen. Er is een enorme keuze in aanbieders van fotoboeken en hoewel er veel overeenkomsten zijn in formaten, papiersoorten en prijzen zijn er ook veel verschillen in kwaliteit en dat is voor mij het belangrijkste aspect bij mijn keuze voor een bepaalde leverancier.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende fotoboeken van diverse aanbieders aan een grondige test onderworpen. Deze keer is het de beurt aan Fotofabriek.nl. Voor dit fotoboek maakte ik een selectie van foto’s die ik in de afgelopen jaren bij het Venlose poppodium Grenswerk heb gemaakt.

Algemeen
Na enkele dagen ontving ik per post mijn fotoboek. De eerste indruk was meteen goed! Het boek ziet er mooi uit, voelt stevig aan en is perfect ingebonden. Ook de cover is netjes afgewerkt en zit stevig om het boek heen.

Kleur en printkwaliteit
Fotograferen van concerten is schilderen met vele kleuren en soorten licht. De foto’s in het fotoboek wat ik voor deze test maakte zitten dan ook vol kleur. De printkwaliteit en de kleuren kunnen nogal verschillen per fotoboek en ik was dan ook heel erg benieuwd naar de resultaten van fotofabriek.nl. Op de kleuren heb ik niets aan te merken. De warme tinten stralen ook echt warmte uit, de koele tinten zijn mooi neutraal en ook echt koel van kleur. De zwart/wit foto’s zijn ook prima afgedrukt met fijne nuances in het grijs en een goed contrast. De printkwaliteit is erg nauwkeurig en de foto’s zijn mooi scherp.

De software
Het opmaakprogramma heeft een heldere en logische opzet. Je kunt kiezen voor en leeg boek, lege sjablonen of sjablonen en deze automatisch laten vullen. Ik geef er de voorkeur aan om mijn fotoboeken zoveel mogelijk zelf in te delen en heb er bij dit boek bewust voor gekozen om de foto’s over de gehele pagina of twee pagina’s te verdelen. Maar wil je het jezelf gemakkelijk maken of ben je niet creatief dan biedt de software voldoende opties voor pagina-indelingen.

Minpunt
Het enige minpunt wat ik kan benoemen is het ontbreken van de platte bindwijze. Omdat ik mijn foto’s graag groot afgedrukt, en verdeeld over twee pagina’s wilde hebben had ik graag een boek gehad met een platte bindwijze. De normale binding zoals ik die nu heb snoept een deel van mijn foto’s weg en dat is jammer. Ik heb hierover contact gehad met fotofabriek.nl en van mijn contactpersoon begrepen dat de combinatie van zwarte schutbladen en de platte bindwijze op dit moment nog niet mogelijk is. Er wordt momenteel hard aan gewerkt om ook deze combinatie in de toekomst mogelijk te maken.

Specificaties en prijs
Formaat 21 x 29.7 cm (A4 staand); hardcover met eigen foto

  • 24 pagina’s, uit te breiden tot 200 pagina’s

Het basisboek kost € 22,99; extra pagina’s € 0,50 per stuk. Er zijn verschillende opties in papierkeuze, omslag en schutbladen.

Conclusie
Fotofabriek.nl levert een prima fotoboek tegen een goede prijs met mooie kleuren en haarscherpe details.

Sterke punten:

  • Mooie kleuren en scherpe details
  • Veel mogelijkheden in de software om tot een geheel eigen product te komen
  • Strakke en stevige binding
  • Goede service en snelle levertijd

Aandachtspunten:

  • Platte bindwijze in combinatie met zwarte schutbladen

Ook nieuwsgierig naar de fotoboeken en andere producten van fotofabriek.nl? Neem dan eens een kijkje op:

https://www.fotofabriek.nl/ en https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/.

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!