info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Leon Vrijdag Fotografie

In oktober 1967 werd ik in Venlo geboren. Als kleine jongen interesseerde ik me al voor fotografie en sindsdien kan ik het niet meer loslaten.

Na mijn schooltijd ben ik gaan reizen en kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Tijdens het reizen kwam ik in contact met andere culturen en dit waren prachtige ervaringen om je als fotograaf te ontwikkelen. Naast foto’s van de bekende hotspots, vind ik het ook belangrijk om met foto’s thuis te komen die een uniek karakter schetsen van de omgeving, het land of de bevolking.

Er is veel in de fotografie dat mij aantrekt. Het is moeilijk onder woorden te brengen, maar het is vooral onder de indruk raken van kleuren en vormen, van de intense gevoelens bij een bruiloft en de unieke trekken van een mens. Het op een bepaalde manier vastleggen van belevenissen en daardoor een herinnering voor later te hebben.

Toen ik enkele jaren geleden mijn eerste digitale spiegelreflexcamera kocht en dus ook aan de slag ging met het digitaal verwerken van de foto’s ging er pas echt een wereld voor mij open. Ik had nog geen echte voorkeur voor bepaalde vormen van fotografie maar in de afgelopen jaren heb ik mijn eigen weg gevonden waarin de mens centraal staat.

Ondertussen is fotografie voor mij gegroeid van hobby naar passie. Ik werk hard om mezelf een plek te verwerven in de fotografie. Het is een roeping geworden; iets wat ik moet doen.

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!