info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Inspiratie voor fotografen

Creatieve mensen hebben inspiratie nodig. Inspiratie heb je nodig voor het kiezen van je onderwerpen en om jezelf te ontwikkelen. Fotografen zijn ook creatieve mensen maar waar haal je als fotograaf nou je inspiratie vandaan?

Persoonlijk doe ik veel inspiratie op via internet. Bijna dagelijks bekijk ik het werk van andere fotografen. Het is bijna een primaire levensbehoefte geworden. Niet alleen om mijn creativiteit op gang te houden, maar vooral ook om te leren en mezelf steeds verder te ontwikkelen.

Een van mijn favoriete fotografen is de Nederlandse fotograaf Frank Doorhof. Zijn werk weet mij telkens weer te prikkelen. Frank Doorhof is enorm gedreven en heeft een veel kennis van alle facetten van modelfotografie. Veel van deze kennis deelt hij via zijn blog op www.frankdoorhof.com of via de diverse social media. Behalve op techniek en hardware richt hij zich in zijn blog ook vaker op de visie achter fotografie. Niet alle artikelen zijn inspirerend maar altijd interessant.

lvf_20131008281

“I know the feeling…” – soms raak je geinspireert door een emotie

Behalve de website van Frank Doorhof bezoek ik ook vaak andere inspirerende websites. Flickr en Pinterest zijn websites waar ik veel voorbeelden vind. Voor modelfotografie kijk ik vaak op Fashion Gone Rogue. Op deze site vind je foto’s uit modelbladen. In tegenstelling tot het blog van Frank Doorhof wordt hier niet uitgelegd hoe de foto’s gemaakt zijn, maar door goed naar de foto’s te kijken kun je veel leren.

lvf_20140220001

“Triste”

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je het werk van anderen 1 op 1 kopieert. Probeer in plaats daarvan te leren van wat een ander gedaan heeft en ontwikkel op basis hiervan je eigen stijl. Als beginnend fotograaf is het niet gemakkelijk om meteen al je eigen stijl te ontwikkelen. Het originele komt niet vanzelf, vaak zul je merken dat je door verschillende stijlen te combineren stap voor stap je eigen stijl gaat ontwikkelen. De beste ideeen zijn vaak combinaties van stijlen en invloeden. Maak verschillende moodboards van foto’s die jou aanspreken en voeg daar je eigen ideeen aan toe of laat juist bepaald elementen weg.

LVF_101820140016

Laat je inspireren door een omgeving

Ondanks dat veel al is gedaan en het niet altijd gemakkelijk is om te voorkomen dat een foto teveel lijkt op het werk van een andere fotograaf vind ik dat je altijd moet proberen om origineel te blijven. Blijf creatief en doe inspiratie op uit het werk van andere fotografen, leer van het werk van andere fotografen maar bovenal bewonder en respecteer het werk van andere fotografen.

lvf_20131202336

“The Magic Egg”

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!