info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Grande Bretagne

Mijn hele leven al vind ik reizen helemaal fantastisch, ik probeer zoveel mogelijk van de wereld te zien en heb al veel fraaie bestemmingen van mijn lijstje kunnen afvinken. Mijn favoriete bestemming is Azië, maar de laatste jaren reis ik vooral binnen Europa. Het liefst reis ik met weinig luxe en veel lokale ontmoetingen. Nieuwe, aparte plekken en mensen ontdekken, dat is wat reizen voor mij zo bijzonder maakt. En natuurlijk combineer ik mijn passie voor reizen met mijn passie voor fotografie. Het maakt mij wie ik ben; een ontdekker en een levensgenieter.

Afgelopen zomer ging mijn reis naar het Franse schiereiland Bretagne. Kenmerkend voor Bretagne is de grillige kust met zijn granietrotsen, de spectaculaire kapen en het heuvelachtige binnenland.

Een van de plekken die ik tijdens de ontdekkingstocht door Bretagne bezocht heb is Cap Frehėl. Een woeste kaap aan de Atlantische oceaan, een overtuigend einde van de wereld. Het water beukt daar briesend op de rotsen en kolkt grommend door de inhammen. Bovenop waait het zo hard dat alleen lage struikjes kans hebben om te groeien. Het getijdenverschil kan oplopen tot 12 meter. Met een flinke dosis lef, een stukje acrobatiek en de waarschuwingsborden negerend ben ik boven op het uiterste puntje van een rots geklommen om de mooiste foto’s te maken

LVF_071620140040

LVF_071620140030

Een stukje verderop ligt volledig over de rotsen gedrapeerd het Imponerende, 14e eeuwse fort La Latte. Een bezoek aan dit fort was meer dan de moeite waard. Vooral het uitzicht over het omringende landschap was adembenemend.

LVF_071620140026

Behalve stoere vestingwerken en mondaine badplaatsen is Frankrijk ook een land van robuuste kerken, kloosters en kathedralen. Een van de hotspots die deze reis op mijn verlanglijstje stond was Mont Saint Michel. Deze abdij dateert uit de 8e eeuw, en ligt eigenlijk nog net in Normandië maar mag bij een reis door Bretagne zeker niet ontbreken. Het is een complex en geheimzinnig bouwwerk met trapstraatjes en tal van Romaanse en Gotische gebouwen uit de 16e eeuw. Wandelend langs de vesting muur en door de abdij viel mijn mond meerdere keren open van verbazing.

LVF_071520140022

LVF_071520140018

Een ander wonderbaarlijk juweel is de voormalige piratenhoofdstad Saint Malo, met zijn prachtige Ville Intra-Muros – het ommuurde oude centrum.

LVF_072220140054

Bretagne was een fantastische ervaring. Een streek die boeit met veel raadselachtige, soms betoverende plekken die een grote rol hebben gespeeld in de Bretonse legenden en cultuur.

LVF_072420140078

 

 

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!