info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Familie foto’s – een waardevol bezit

Voor mensen zijn herinneringen heel belangrijk. Mensen zijn verbonden met hun herinneringen. We vertellen elkaar de verhalen die niet vergeten mogen worden, over onze familie, over onze voorouders en over grote gebeurtenissen. De herinneringen verbinden ons met de mensen om ons heen. Zonder de verhalen zouden we niet weten wie we zijn en waar we vandaan komen.

Familie fotografie is belangrijk. Waarom? Omdat deze foto’s van onschatbare waarde kunnen zijn. Soms wordt je met je neus op de feiten gedrukt hoe kwetsbaar je bent als familie en hoe je soms elk moment moet koesteren.

Er zijn zoveel dingen waar we ons op trakteren; uit eten, een dagje naar het pretpark, vakantie, enzovoort. Maar hoe zou het zijn als we ons eens trakteren op iets waar we jarenlang op kunnen terugkijken. Hoeveel zou het waard zijn om een mooie serie foto’s te hebben van de mensen die je dierbaar zijn? Als fotograaf weet ik hoe waardevol foto’s zijn, maar ook hoe jammer het is dat mensen dit soms niet beseffen of zelfs vergeten!

Bij het maken van familie foto’s bedenk ik me altijd hoe waardevol deze foto’s later kunnen worden voor alle gezinsleden. Iedereen heeft wel een foto waar je als kind op staat met opa en oma. Of misschien heb je deze foto niet, en weet je daarom hoe waardevol het kan zijn om deze foto nu juist wel van je eigen kinderen te laten maken.

Begin dit jaar, meteen naar de jaarwisseling kreeg ik een familie in de studio bestaande uit oma, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Oma was kort daarvoor 85 jaar geworden en de familie wilde haar graag een echte foto shoot cadeau doen. Eerst dronken we een kopje koffie en haden een gezellig gesprek over vroeger, over nu en wat er komen ging. Daarna  gingen we aan de slag en een trotse oma op de foto met de kinderen, kleinkinderen en aanhang. Oma genoot zichtbaar van alle aandacht en de familie om haar heen. We maakten een mooi serie en het was erg gezellig.

Enkele weken na de foto shoot kreeg ik het bericht dat het niet goed ging met oma, ze was opgenomen in het ziekenhuis en haar gezondheid ging hard achteruit. Even leek het beter te gaan, maar gisteravond bereikte mij het trieste bericht dat oma was overleden. Deze familie foto’s hebben hierdoor een nog grotere betekenis gekregen.

Als fotograaf besef ik nu nog meer wat voor een betekenis deze familie foto’s hebben gekregen. Ik voel me bevoorrecht dat ik deze mooie momenten heb mogen vastleggen.

 

“What I like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce.” -Karl Lagergeld

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!