info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Expositie ‘Oude Meesters’

Expositie Oude Meesters

Deze keer ga ik in mijn blog geen verslag doen van mijn foto-avonturen, maar een mededeling. Van 30 maart tot 17 april 2016 exposeer ik met werken uit het project ‘Oude Meesters’ in kasteel De Weijer in Boxmeer, een droom die werkelijkheid wordt.

Maar even terug naar waar het allemaal mee begon.
Het was ergens in het voorjaar van 2015 toen ik via een van mijn cursisten van de workshop studiofotografie in contact kwam met Ans Verwegen van PURO Styling. Voor een afstudeerproject waren ze op zoek naar een fotogaaf. Er wordt een afspraak gemaakt, de details worden besproken en enkele weken later ben ik op zaterdagochtend vroeg op weg naar CHV Noordkade in Veghel waar de fotoshoot voor het project ‘Black Swan’ gaat plaatsvinden. Het resultaat was verbluffend en al snel wordt er gesproken over een vervolg met een nieuw thema.

De Hollandse schilders zoals Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer zijn een enorme inspiratiebron geweest voor vele kunstenaars, zo ook voor mij als fotograaf. En zodoende werd het idee voor de het project ‘Oude Meesters’ geboren. Dankzij de toewijding van een heel team van visagisten, stylisten, modellen, assistenten, de locatie en bedrijven werd ‘Oude Meesters’ wederom een succes en dus was het tijd geworden om de mogelijkheden te gaan verkennen om te gaan exposeren.

Het is een stap die je niet zomaar neemt. Je stapt weg uit je comfortzone, want je weet immers nooit hoe het publiek op jou werk zal reageren. Maar ik zie het wel als een kans om mijn werk te delen en om verder te groeien.

Bij het organiseren van een goede expositie komt het een en ander kijken. Foto’s maken is één ding, maar ze allemaal in topkwaliteit laten afdrukken, inlijsten en ophangen is een heel ander verhaal. Ik bekeek een aantal mogelijkheden want ik wist op het moment dat ik een selectie van mijn foto’s had gemaakt nog niet of ik de foto’s wilde laten opplakken op foam, polystyreen, of wellicht wil laten afdrukken en inlijsten. Natuurlijk spelen de kosten ook een rol hierin.

Ik heb een aantal alternatieven bekeken maar was niet overtuigd van de kwaliteit van oppakken op forex of polystyreen en dus zocht ik verder naar een beter alternatief waarop mijn foto’s tot hun recht komen. Dit werd gevonden bij Xpozer, een product waar ik al goede ervaringen mee had. Ik wilde geen risico nemen en besluit mijn foto’s voor de expositie op Xpozer te laten afdrukken. Dat ik de juiste keuze heb gemaakt blijkt als ik de foto’s na enkele dagen thuisgestuurd krijg, ze zien er fantastisch uit.

Op het moment dat ik deze blog schrijf tikken de laatste dagen tot aan de expositie weg. Nog een paar details en dan kan de expositie van start gaan.

Iedereen heeft dromen, van heel jong tot heel oud. Mijn droom komt uit. En hoewel het maar een kleine expositie is, ben ik er ontzettend trots op. Ik zie het als een groot compliment voor mijn werk. Ik ben benieuwd naar de reacties van de bezoekers.

‘Oude Meesters’ is te zien van 30 maart t/m 17 april 2016.
De expositie is gratis te bezoeken in kasteel De Weijer, De Raetsingel 1 in Boxmeer.

 

Met dank aan:

Kleding en styling : Jolanda van der pas l Stylisten en setdressing :PURO Styling :... Suzanne van Saaze, Lizzy Becks, Ans Verwegen l Hairstylisten / Visagisten : Lotje Wels , Kristel Pepers, Ruth Pennings en Natasja Goossens l Christel Verkerke van Living Pearls l Modellen : Dave Linders, Laura Contreras , Eva Janssen , Richard Kollee , Francis Voet , Fenna Stiphout ,Josje Daamen en Liza , Susan Daamen met Bo en Sjors , Erna Daamen en Reva l Catering: Marius Cuppen l Props : Wendy Nabben van Brocantesjiek

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!