info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Een fijn weerzien…

Een jaar of 10 geleden kwam ze als 17-jarig meisje voor het eerst bij mij in de studio. Michelle was een bijzonder meisje, een beetje een puber nog maar ook een meisje met de uitstraling van een jonge vrouw. En juist die uitstraling sprak mij enorm aan. Michelle had een vlotte babbel en met haar Belgische accent bracht ze mij vaak aan het lachen. Al meteen bij de eerste keer was er een klik, waarschijnlijk omdat Michelle net als ik er niet omheen draait als ze ergens iets van vind.

Onze samenwerking was een success en de eerste resultaten waren veelbelovend. Ik nodigde Michelle uit om nog eens naar de studio te komen voor een nieuwe shoot. Niet lang daarna was het zover en maakten we een nieuwe afspraak. We gingen aan het werk en alles verliep soepel net als bij de eerste keer. Michelle had zich goed voorberid deze keer, wist precies wat ze wilde en luisterde goed naar mijn aanwijzingen. Op het einde van de middag, toen we eigenlijk al klaar waren en de resultaten van de shoot aan het bekijken waren besloten we nog een setting te proberen. Just in case… en toen maakte ik de foto met de hoed. Achteraf bleek dit mijn beste foto van de hele sessie.

Enkele maanden voor de shoot had ik iemand een echte cowboy-hoed laten meebrengen uit Amerika. De hoed lag al een tijdje in de studio als prop en nu was het moment om hem te gebruiken. Zoals zo vaak koos ik voor veel contrast in de foto. Michelle zittend op een krukje, een beetje voorover gebogen, een hand onder haar kin, de hoed een stukje over de ogen en leren handschoen om het geheel af te maken. Schuin achter haar een flitskop met beauty-dish en grid, een harde schaduw schuin over haar gezicht. Ik begon te fotograferen en ondertussen was ik continue met haar in contact. Michelle maakte kleine aanpassingen in haar pose op mijn aanwijzingen. En net toen ik dacht dat ik voldoende materiaal had draaide Michelle haar hoofd een beetje schuin naar de camera. Ik drukte nog één keer af….De laatste foto verscheen op mijn scherm en ik wist het meteen; dit was de beste foto van de dag. Later die dag tijdens het retoucheren van de foto besloot ik om deze om te zetten naar zwart-wit en hem hiermee nog meer karakter mee te geven. Na deze shoot verdween Michelle uit beeld. Ze stopte met modellenwerk en kreeg een heel ander leven.

Een hele tijd geleden kwam ik via facebook weer in contact met haar. Ik besloot om het er op te wagen en vroeg haar of ze interesse had om nog eens een shoot te doen. Er was wat twijfel, maar uiteindelijk kwam het verlossende antwoord; Michelle liet mij weten een nieuwe samenwerking wel te zien zitten.

Afgelopen zaterdag was het zo ver. Iets later dan afgesproken arriveerde Michelle in mijn studio, net als vroeger vergezeld door haar moeder. Het meisje van toen was een mooie, jonge vrouw geworden, maar ze was nog steeds de Michelle zoals ik haar kende. We dronken koffie, spraken wat over vroeger en wat er in de tussenliggende 10 jaar allemaal gebeurd was. En toen was het moment gekomen dat Michelle voor het eerst in 10 jaar weer voor de camera ging poseren. Een beetje onwennig in het begin maar naarmate we langer bezig waren ging het steeds meer vanzelf. We experimenteerden wat met verschillende settings, hadden plezier en heel rustig liet ik haar wennen aan de camera. De klik van 10 jaar geleden was er nog steeds, en dat is terug te zien in de resultaten. Het lijkt er op dat deze shoot het begin is van een nieuwe samenwerking. De twijfel die er in het begin bij Michelle was is voor een groot deel weggenomen door de resultaten van deze shoot.

Vooraf had ik geen idee hoe het allemaal zou verlopen, maar achteraf kan ik hardop roepen dat ik enorm tevreden ben met het resultaat. Niet in de laatste plaats door de inzet van Michelle. Het laat mij keer op keer inzien wat een groot voorrecht het is om met mensen als Michelle te mogen werken.

Michelle, heel erg bedankt voor je vertrouwen!

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!