info@leonvrijdag-fotografie.nl | +31 (0)6 31 68 55 52

Bijzonder…

Het is een komen en gaan van mensen in je leven. Ook als fotograaf heb ik al veel mensen ontmoet. Sommige blijven voor langere tijd, anderen verdwijnen weer heel snel. Het is een natuurlijke beweging van komen en gaan, en heel soms ontmoet je iemand waarmee je meteen een klik hebt...

Zo iemand is Marloes. Vorige week had ik een afspraak voor een fotoshoot met Marloes, een tot op dat moment voor mij nog onbekende persoon. Via een website waar modellen en fotografen elkaar ontmoeten is deze afspraak tot stand gekomen. Het werd een ontzettend leuke fotoshoot, een shoot die ik graag bijzonder wil noemen. Waarom? Omdat het zo puur, zo inspirerend en leuk was!

Marloes had net een reis van drie en een halfuur vanuit Groningen achter de rug, en dus begonnen we de ochtend rustig met een bak koffie. Het concept werd besproken, en gaandeweg leerden we elkaar een beetje kennen. Ik merkte dat hier een gelijkgestemde persoon tegenover mij zat, waarbij ik veel herkenning en aanknopingspunten vond. Al snel zaten we op dezelfde lijn en dus werd het tijd om aan het werk te gaan.

De klik was er, van enige onwennigheid was niets te merken. De eerste foto was meteen raak, en dat heb ik als fotograaf nog niet vaak meegemaakt. We experimenteerden wat met verschillende lichtopstellingen en bespraken tussendoor de foto’s. Heel doelgericht werkten we samen aan het uiteindelijke resultaat.

Ik koester deze momenten als fotograaf want ik realiseer mij verdomde goed dat niet iedere opdracht die ik doe zo bijzonder is. Soms werk je met iemand waar je weinig of geen aanknopingspunten mee hebt. Als de chemie er van beide kanten niet is zie je dat meteen terug in het resultaat. Ligt dat aan mij, of ligt dat aan de andere persoon? Ik denk oprecht dat het aan niemand ligt, de ene persoon past als een oude jas en de ander heeft duidelijk de verkeerde maat en past voor geen meter...

Het is bijzonder dat je zomaar uit het niets mensen kunt ontmoeten waar je een bepaalde verbondenheid mee voelt. Toen ik begon met fotograferen heb ik er bewust voor gekozen om mij te specialiseren in portretfotografie, werken met mensen vind ik fantastisch.  Het project waar ik nu aan werk heb ik bewust gekozen om allerlei mensen te ontmoeten, en zomaar uit het niets komen ze tevoorschijn. Het voelt als een geschenk. Ik wordt vrolijk en blij van dit soort ontmoetingen en borrel alweer van enthousiasme en nieuwe ideeën voor een volgende fotoshoot.

Marloes zou ik willen betitelen als een ‘mooi mens’. Onbedoeld heeft ze een stukje toegevoegd aan iets waar ik onbewust naar op zoek was.

Trots op het resultaat, en vooral met heel veel plezier kijk ik terug op deze dag. Het was mijn eerste samenwerking met Marloes, maar zeker niet de laatste.

Marloes, heel erg bedankt voor de fijne samenwerking en hopelijk tot snel!

Leave a reply

*

Leon Vrijdag Fotografie

Leon Vrijdag Fotografie

error: Content is protected !!